Tel.: 06 1 371 21 91 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Burmai drágakövek - Mianmari nagykörút

Távol-Kelet titokzatos tája
Azonosító szám: 15655időtartam: 14 nap / 11 éjszakautazás: repülővelindulás: Budapest
2019. február 08., péntek
Középkategóriájú szállodák
Program
Szó szerint drágakövek, hiszen Burma (mai nevén Mianmar) a rubin, zafír, smaragd stb. hazája. Nemcsak megcsodálni, de még vásárolni is lehet belőle!

KORÁN KELŐK KEDVEZMÉNYE: - 50.000,- Ft/fő, amennyiben a részvételi díj + illeték + és az esetleges egyágyas felár teljes összegét a jelentkezést követően 8 napon belül kifizeti.
Érvényes az indulást megelőző 120. napig

Program

Utazás: Budapest - Doha - Rangun - Doha - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Burmában helyi repülőjáratokkal. A programokon légkondicionált autóbusszal és csónakokkal.

Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően).

[

1. nap:

Budapest - Rangun (Yangon)
Repülés Budapestről dohai átszállással Rangunba. Éjszaka a repülőn.

2. nap:
Rangun
Korareggeli érkezés Rangunba. Városnézés a közelmúlt fővárosában: a zarándoklatok fontos központja a 48 méter magas, 8 szegletű Sule Pagoda, belváros és a gyarmati negyed, a Bogyoke piac, amit Scott Market-nak is hívnak. Mianmar legnagyobb buddhista temploma, szent helye és legfőbb nevezetessége a Shwedagon Pagoda, az UNESCO Világörökség része. Egyfajta 'buddhista mekka', minden hívőnek álma eljutni ide. A naplemente elképzelhetetlen látvány a 20.912 darab színarany téglából álló, több mint 10.000 gyémánttal és különböző drágakövekkel díszített sztúpákon. Szállás Rangunban.

3. nap:
Bago - Arany Szikla - Kyaiktio
BAGO-ba, a második uralkodói dinasztia fővárosába utazunk. A település határában található a Kyaikpun Pagoda, melynek a 30 m magas, egymásnak háttal ülő Buddha szobrok a főbb látnivalói. Továbbutazás KYAIKTIO-ba, az Arany Sziklához, mely a színarany bevonatról kapta nevét, és a legenda szerint Buddha egy hajszála tartja. Nemcsak a látvány, az utazás is különleges a hajtűkanyarokban gazdag úton, hiszen a terepviszonyok miatt csak nyitott teherautón tudjuk megközelíteni. A naplementét a Sziklánál töltjük, majd visszautazás a kyaiktioi szálláshelyre.

4. nap:
Bago - Rangun
Visszatérünk BAGO-ba, és folytatjuk az ismerkedést az egykori fővárossal: a hatalmas fekvő Buddha pagodája (Shwethalyaung), a 16. században épült egykori uralkodói Kanbawzathadi Palota és Múzeum. Délután visszautazás Rangunba, szállás.

5. nap:
Heho - Inle-tó
Reggeli órákban átrepülünk Heho-ba, onnan továbbutazás autóbusszal az Inle-tó partjára. Hajókázás a tavon és a tóra épült cölöpházak között kb. 4-5 fős csónakokon felejthetetlen élmény. A tóra épült szálláshely felé haladva, megállunk néhány helyi falu kézműves manufaktúrájánál, ahol sokféle ajándéktárgyat vásárolhatunk. Szállás az Inle-tónál.

6. nap:
Inle-tó - Pindaya
A Shan-hegység által határolt, 900 méter magasan fekvő legendás INLE-TÓ igazi oázis. Ismét csónakokba szállunk, és folytatjuk a tó felfedezését. Az úszó kertek, úszó falvak, a természet szépsége és a találékony emberek munkája lenyűgöző! Megfigyelhetjük a halászok egyedi evezőtechnikáját: ők a lábukra erősítik az evezőlapátot és így hajtják a csónakjaikat, mert a halászathoz szükségük van mindkét kezükre. A nap során megnézzük még a Phaung Daw Oo pagodát, az Inn Paw Khon falut, amely selyemszövésről híres és felkeressük a térségben élő, nyakgyűrűt viselő Padaung törzset. A zsiráfnyakú nők nyakát gyermekkoruktól kezdve nyújtják fém karikák használatával. Délután továbbutazás Pindaya-ba. Szállás.

7. nap:
Pindaya - Mandalay
Látogatás a SHWE U MIN sztupáknál. PINDAYA barlangjainak zegzugos járataiban több mint 8.000 különféle anyagból készült Buddha-szobor található. Továbbutazás Mandalay-be, szállás.

8. nap:
Mingun - Mandalay
Délelőtt hajókirándulás a közeli MINGUN-ba, Mianmar utolsó királyi városába, ahol a világ legnagyobb, épségben megmaradt harangja található. Séta a befejezetlen Mingun Pagodához, melynek tetejéről páratlan kilátás nyílik a környékre. Délután városnézés a Burma szívében található MANDALAY-ben, amely az ország második legnagyobb települése és egykor fővárosa is volt. Látogatás a Mahamuni Pagodában, majd a Kuthodaw Paya-t nézzük meg, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik, a világ legnagyobb könyve. Végezetül a Shwenandaw Kyaung fából épült kolostorba látogatunk, ahol a szerzetesek esti imához vonulását is láthatjuk. Szállás Mandalay-ben.

9. nap:
Amarapura - Sagaing - Inwa - Mandalay
Egész napos kirándulás az egykori királyi városokba. Elsőként az ősi fővárosba, AMARAPURA-ba látogatunk, megtekintjük a Mahagandayon kolostorban élő kb.1200 szerzetes ételosztási ceremóniáját Továbbutazás az Ayeyarwardy-folyó túloldalán épült és "Kis Bagannak" tartott vallási központba, SAGAING-ba. Majd ismerkedés INWA-val, a Burmai Királyság egykori fővárosával. Szállás Mandalay-ben.

10. nap:
Mount Popa - Bagan
A kialudt MOUNT POPA vulkán Burma istenvilágának Olimposza, ahol az ősi szellemek palotája épült. Megtekintéséhez nehéz, meredek, lépcsős utat kell megtenni. Akinek ez megterhelő, a hegylábánál gyönyörködhet a vulkán és a környék látványában. Továbbutazás Kyaukse és Meiktila városokon keresztül Baganba. A naplementét az Ayeyawady folyón hajózva csodáljuk meg. Szállás Baganban.

11. nap:
Bagan
Egész napos városnézés a burmai civilizáció bölcsőjében, BAGAN-ban, a mianmari Angkor-ban. Ázsia legnagyobb régészeti területe az UNESCO Világörökség része, a több ezer pagoda leírhatatlan látványt nyújt. A romterületen barangolás során láthatjuk többek között: Shwezigon pagoda, Ananda templom, Dhanna Yangi templom, Bupaya pagoda, Byaukgyi templom. Szállás Baganban.

12. nap:
Bagan - Rangun
Délelőtti órákban átrepülünk Baganból Rangunba. Ismerkedés a város további látnivalóival: a Chauk Htat Gyi Pagoda (hatalmas fekvő Buddha pagoda), a Kandawgyi tó környéke. A tó a város közepén található, tökéletes helyszín a sétálásra, naplementekor pedig a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vízében. A napot a színes kínai éjszakai piacon zárjuk vacsorával. Szállás Rangunban.

13. nap:
Rangun - Doha
Indulás Dohába a kora reggeli órákban. Menetrendváltozás miatt megajándékozzuk Önöket egy városnézéssel Katar fővárosában: Emír Palota (kívülről), Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, erődök, kikötő és természetesen az elmaradhatatlan bazár stb. Hazautazás az éjjeli órákban.

14. nap:
Doha - Budapest
Érkezés Budapestre a hajnali órákban, a menetrend függvényében.UNESCO Világörökség:
 • Rangun: Shwedagon Pagoda
 • Bagan régészeti területe
Elhelyezés
Középkategóriájú szállodák
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

Kiegészítő információk
Utazás: Budapest - Doha - Yangon - Doha - Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Burmában helyi repülőjáratokkal. A programokon légkondicionált autóbusszal és hajóval / csónakokkal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:
 • Rangon: Shwedagon Pagoda


A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Az Ön által megadott időpontban és az ahhoz legközelebb eső időszakban az alábbi árak érvényesek.
(Az Ön által válaszott időpont árait tartalmazó oszlopot színessel kiemeltük.)
indulási időpontok:

2019-02-08

időtartam: 11 éjszaka
Középkategóriájú szállodák
Részvételi díj589 900 Ft/fő
Egyágyas felár158 500 Ft/fő
Kötelező járulékok
Repülőtéri illeték115 000 Ft/db
BBP
BBP biztosítás870 Ft/fő/nap
Sztornó
Sztornó biztosítás1.50 %
LEFOGLALOM
Az ár tartalmazza:
 • utazást
 • szállást a megadott ellátással
 • idegenvezetést
 • belépőjegyek árát
 • BBP biztosítást
Az ár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illeték: kb. 115.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • belső repülőjegyek árát: kb. 340,- USD
 • sztornó biztosítást
 • Burmai vízum: kb. 50,- USD (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
 • vízum ügyintézés díja: 3.500,- Ft
 • kötelező szervízdíjat / borravalót: 60 USD


A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018.december 8-a!
 • burmai vízumot: kb. 50,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
 • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
 • kötelező szerviz díjat / borravalót: 60,- USD / fő (helyi idegenvezetők, és buszsofőrök részére)
 • minimális utaslétszám hiányában, 15 - 19 fő indulása esetén a 46.300,- Ft-os / fő felárat
 • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 • egyágyas felár: 158.500,- Ft